Prendre decisions: és lideratge

Prendre decisions: és lideratge.

Al llarg de la vida ens trobem en moments que sentim que hem de prendre decisions importants.

Però… per què ens costa prendre decisions?
Per què hi ha decisions que considerem que son tant dificils?

Passar a l’acció a vegades ens costa. I ens costa perquè fer-ho significa comprometre’ns amb “una opció”. I fer-ho ens és difícil perquè poques opcions a la vida son clarament de color blanc de color negre.

En els moments que prenem decisions que considerem importants perquè ens afectaran a nosaltres mateixos o perquè tenen repercussió en altres persones, ens trobem que les diferents opcions tenen pros i contres. Escollint-ne una, estem rebutjant l’altre i amb l’opció rebutjada estem rebutjant elements que ens agraden o que ens fan sentir bé. Si no fos així, no ens costaria tant decidir.

I decidir, ens fa sentir por. Por a prendre els que ens agrada. Por a perdre seguretat, amics, diners, entorn social o perquè no, fins i tot a prendre reconeixement social per haver decebut a persones que pensem que ens valorem.

I… doncs.. com fer-ho?

Crec que la millor resposta és prendre l’opció que s’alinea més amb els propis valors. Està clar que per això hem de conèixer quins son els nostres valors i d’això no tothom en sap.
Hi ha massa persones que confonen els valors que els agraden amb els que son veritablement propis.

Pots prèmer aquí per conèixer més sobre actuar d’acord amb els valors….

També és clar que quan els nostres “interessos” son importants, –l’econòmic ho sol ser molt-, però també ho és l’ego, la ment humana és tramposa i és capaç de permetre’ns convèncer de que el que fem és allò amb el que fermament creiem.

El més important de tot, és saber que no ens estem traint a nosaltres mateixos, i que passi el que passi, amb l’elecció que prenguem ens hem de poder respondre sempre que “vàrem ser-nos lleials”.

Després d’elegir l’opció ens hem de sentir sempre nets, lleials i fidels amb nosaltres mateixos. És a dir ens hem de sentir veritablement íntegres.

Segurament tots i totes coneixem i recordem actuacions de persones que per interessos personals tot i que legítims han renunciat a ser fidels als seus valors. Pot ser també cadascun de nosaltres també ho hem fet en algún o alguns moments.

La presa de decisions complexes, normalment requereix de temps. Temps per pensar, temps per madurar, temps per valorar pros i contres, temps per estar preparat pel canvi i sobretot temps per superar les pors que ens frenen.

En definitiva, per passar l’acció, per decidir ens cal aprendre i atrevir-nos a superar la por i actuar d’acord amb els nostres valors.

Això és lideratge.

 

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.





    Consiento el tratamiento de mis datos.Leaders Of Now tratará tus datos con la finalidad de contestar a tus consultas, dudas o reclamaciones. Puedes ejercer tus derechos de acceso, rectificación, supresión, portabilidad, limitación y oposición, como te informamos en nuestra Política de Privacidad y Aviso Legal